Один з найбільших виробників какао в Гані повідомив європейських споживачів про значне підвищення цін на какао-боби. Висока ціна зумовлена тим продукція, яка вирощується відповідно до нових вимог ЄС, коштуватиме дорожче.

Про це повідомляє Вloomberg.

Супермаркет, кава: кадр з відео
Супермаркет, кава: кадр з відео

Європейські вимоги встановлюють, що Кот-д'Івуар і Гана, які разом постачають близько двох третин інгредієнтів для шоколаду, повинні створити систему виробництва, яка гарантує, що продукція не буде вирощуватися на території, на якій раніше знаходились ліси.

Нові вимоги вже почнуть діяти наприкінці цього місяця, але за контрактами компанії мають виконати їх до кінця 2024 року.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

За словами головного виконавчого директора Ghana Cocoa Board Джозефа Боахена Айду, дотримання вимог правил потребуватиме додаткових витрат, які включають системи відстеження.

Такі витратити компанії відобразяться на кінцевій ціні продукту.

"Це в наших власних інтересах, щоб ми покращували та продовжували захищати середовище, в якому ми виробляємо какао. Наша система має національну ідентичність і покращену прозорість у секторі какао та дозволяє регулятору науково доводити розташування ферм і правдивість заяв про використання дитячої праці", — сказав він.

Кава, фото Pixabay
Кава, фото Pixabay

Видання зазначає, що ціни на лондонські ф'ючерси на какао у цьому році досягли найвищого рівня з 2016 року через побоювання, що несприятливі погодні умови можуть значно скоротити пропозицію продукції.

Нові вимоги Європейського Союзу будуть поширюватися також на каву, пальмову олію та соєві боби.

Нагадаємо, на українському ринку стартував сезон вишні: що з цінами та якістю

Також наш портал інформував, чи можна закупитись про запас: українців порадували різким зниженням цін на каву.

Крім того, ми писали, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.