Для всіх наших дорогих читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінами на важливі продукти харчування, є кілька важливих новин.

Є інформація, що на продуктових ринках України сезон літніх овочів та ягід у розпалі - з'явилася солодка кукурудза, а також у наявності сорт "Примадонна". Більшість овочів з приходом "теплого" сезону продовжують знижувати у вартості.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків агропорталу "AgroTimes".

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що на оптовому ринку "Шувар", що у Львові перші томати Примадонна стали продавати по 60 грн/кг, рожеві сорти по 80 грн/кг, що приблизно дорівнює цінам тижневої давності. З'явилася перша солодка кукурудза – по 30 грн/шт.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць
Показати ще

Огірки подешевшали із 48-50 грн/кг до 20-25.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Баклажани продаються по 80 грн/кг, буряк – по 40-50 грн/кг, морква – по 60 грн/кг, картопля – по 20-30 грн/кг, капуста – по 20-25 грн/кг, перець – по 75 грн/кг.

Цвітна капуста за тиждень подешевшала від 60 грн/кг до 35-40 грн/кг. Пекінська капуста коштує 27 грн./кг.

Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube
Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube

Черешня подешевшала з 60-90 грн/кг до 40-60 грн/кг, персик – з 60-70 грн/кг до 35-60 грн/кг, лохина – з 400 грн/кг до 280-350 грн/кг.

Малина коштує 140-150 грн/кг, суниця садова – 60-65 грн/кг. Імпортні кавуни – по 30 грн/кг.

Нагадаємо, ціни впали майже на 30%: у популярних супермаркетах подешевшали цибуля та морква – скільки просять за кіло.

Раніше повідомлялося, що в Україні подешевшала черешня, але якість залишається низькою: експерти сказали, що буде з цінами в майбутньому.

Також, ви не дізнаєтеся свій город: три рецепти добрива овочів та зелені з чистотілу.