В Україні дуже динамічно змінюються ціни на багато популярних продуктів, зокрема круп. Так, під кінець червня у супермаркетах перерахували ціни на пшоно та рис. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на продукти в Україні змінюються чи не щодня і найчастіше не у бік здешевлення. Так, цього разу супермаркети перерахували вартість деяких із найпопулярніших круп.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

Пшоно

Середній цінник на пшоняну крупу в супермаркетах становить 33,90 гривні за кілограм. Для порівняння, у травні продукт продавався дешевше – по 32,14 гривні за кіло. Діапазон цін на крупу досить широкий – від 30,60 до 38,40 гривні, залежно від торгової мережі. В той самий час 900 грамів пшона коштуватиме покупцям 24,50 гривні, що на 25 копійок дорожче, ніж минулого місяця.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Рис

Довгий рис в українських супермаркетах у середньому подешевшав із 83,62 до 78,30 гривні за кілограм. Втім, можна знайти цей продукт і майже по 108 гривень за кіло. Пропарений довгий рис також став доступнішим - середній цінник знизився з 67,28 до 62,73 гривні за кіло. Круглий рис подешевшав практично непомітно – з 79,73 до 78,45 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, голодувати не будемо, але гаманці "схуднуть": що буде з цінами на овочі та фрукти, прогноз експертів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запаси найнижчі за 10 років, а ціни в рази вищі: в Україні дефіцит популярного фрукта.