Перед плануванням будь-якої подорожі важливо переконатись, що ваш закордонний паспорт знаходиться у належному стані.

Існує кілька нюансів, через які вас можуть не пропустити через кордон, про які краще подбати заздалегідь, щоб не опинитися в сумнішому становищі.

Закордонний паспорт, скріншот відео
Закордонний паспорт, скріншот відео

Ушкоджений закордонний паспорт може стати причиною відмови у в'їзді. Дрібні потертості зазвичай не є проблемою, але якщо особисті дані або сторінки не читаються, це може призвести до проблем. Також паспорт, в якому є вирвані, розмальовані або пошкоджені сторінки, не підійде для подорожі.

Промоклий паспорт також може викликати питання при перетині кордону. Якщо документ промок, він може бути пошкоджений або знебарвлений. Хоча незначне промокання країв сторінок, як правило, не становить проблеми.

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати
Показати ще

Зміна особистих даних, наприклад прізвища після весілля, потребує заміни закордонного паспорта протягом місяця. Якщо ви змінили свої дані, включаючи прізвище, перед плануванням подорожі краще перевірити, чи всі дані в документах оновлені, особливо якщо ви вже забронювали квитки за попередніми даними.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Перед виїздом також слід переконатися, що у вашому паспорті є щонайменше дві вільні сторінки для штампів та віз. Наприклад, для в'їзду до Італії зазвичай потрібен окремий лист для друку. Штамп може бути встановлений на вільному місці на початку сторінки, так і на новій сторінці.

Також важливо враховувати відповідність фото у паспорті вашому зовнішньому вигляду. Якщо ви сильно змінилися, наприклад, через макіяж або пластичну операцію, краще замінити фото в документах.

Нагадаємо, мешканка РФ побила та облила водою українку прямо на сцені: як відреагували організатори

Як повідомляв "Знай.uа", мобілізація студентів, які навчатимуться за кордоном: які сюрпризи чекають

Знай.ua писав, львівський депутат Михайло Міхняк, який за $1000 випускав ухилістів з країни, отримав 3 роки умовно