У котів особлива структура шкіри, вона відрізняється від людської.

Тому ветеринари радять доглядати за нею спеціальними засобами. Якщо ви користуєтеся шампунем, незалежно від того, чи купаєте ви кота вдома самостійно, чи використовуєте послуги салонів.

Котик, скріншот: YouTube
Котик, скріншот: YouTube

Використовувати спеціальний шампунь для кота – це не просто рекомендація. Людський шампунь може нашкодити вихованцю.

РН-рівень

Шкіра кішок має інше кислотне середовище, ніж у людей. Шампуні для людей мають лужний рН-рівень, який може порушити природний баланс шкіри кота і призвести до сухості, сверблячки або подразнення.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Інгредієнти

Шампуні для людей містять різні інгредієнти та ароматизатори, які можуть бути надто агресивними для чутливої шкіри кота. Кішки можуть виявляти алергічну реакцію на деякі з цих інгредієнтів.

Облизування

Після купання кішка зазвичай починає вилизуватись, щоб очистити свою вовну. Якщо на вовні залишаються залишки шампуню для людей, кішка може проковтнути при облизуванні. Це може спричинити неприємні наслідки, такі як блювання, діарея або навіть отруєння.

Нагадаємо, ми писали, що якщо кішка вигинає спину: що означає ця поза і коли потрібно насторожитися.

Як повідомляв "Знай.ua" якщо "негідник" ходить у туалет у городі: як відучити кота від шкідливої ​​звички.

Також "Знай.ua" інформував, заберіть улюбленця, а то накличете лихо: чому не можна дозволяти собакам висовувати голову з вікна машини.