Цінники на яйця в Україні помітно знизилися після рекордного подорожчання восени 2022 року, але незабаром продукт знову може піднятися в ціні. Про це повідомляють аналітики у виданні Rabobank.

Яйця в 2023 році можуть подорожчати, проте більшого сплеску цін, ніж минулого року. Експерти прогнозують, що вартість буде особливою високою на ринках, які сильно постраждали від пташиного грипу, високих витрат і регуляторних змін.

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Водночас наголошується, що на інших ринках ціни на яйця можуть знизитись, але здешевлення до рівня 2021 року можна не чекати. Цінники утримуватимуться на високому рівні через високі виробничі витрати.

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

В українських супермаркетах ситуація з курячими яйцями на даний момент більш-менш стабільна. Так, продукт торгової марки "Квочка" у середньому пропонується по 56,56 гривні за десяток. Для порівняння, у червні ці яйця продавалися майже по тій самій ціні - 56,63 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Курячі яйця торгової марки "Ясенсвіт" у середньому коштують 59,26 гривні за десять штук. Продукт помітно подорожчав, адже у червні його можна було купити за 57,16 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розпалюйте мангал: липень почався зі зниження цін на м'ясо, скільки коштуватиме шашлик.

Також наш портал інформував, можна смажити скільки заманеться: ціни на соняшникову олію впевнено пішли вниз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, раділи не довго: після нетривалого здешевлення в Україні знову почала дорожчати свинина.