З 4 на 5 липня може трапитися катастрофа на Запорізькій АЕС. У разі розповсюдження радіаційної хмари, людей прийдеться евакуйовувати.

МОЗ оприлюднило, що потрібно мати з собою, у разі термінової евакуації. Мова йде про документи та їхні копії, маску для обличчя або респіратор, аптечку та тижневий запас ліків, вологі серветки, змінний одяг та взуття, мінімальний запас води та їжі в герметичній упаковці.

Нагадування МОЗ, інфографіка
Нагадування МОЗ, інфографіка

Якщо радіація пошириться за межами 50-кілометрової зони. В такому випадку доведеться евакуйовувати людей не тільки із Запорізької, а й з Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Повідомлення МОЗ. Фото: Facebook
Повідомлення МОЗ. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Раніше публікували інформацію про те, що потрібно мати українцям.

Найголовніше для людей - це отримувати сповіщення людей і читати офіційні інформаційні ресурси. Ми подбали про те, щоб люди максимально знали, що відбувається. Тренування не перші, і не останні. Поки ворог є на Запорізькій атомній станції, ми маємо реагувати", - попереджав голова ЗОВА Юрій Малашко.

ЗАЕС. Фото: Youtube
ЗАЕС. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що понад 100 тисяч людей вийшли на мітинг, щоб розпочати ядерну війну: до чого треба готуватися.

Як повідомляв "Знай.ua" екстрасенс пояснив, хто врятується від вибуху на ЗАЕС.

Також "Знай.ua" інформував, ці події стануть кінцем війни в Україні: тарологиня розповіла, що чекає на нашу країну в найближчому майбутньому.