До такого кроку обмінники змушені піти та продавати долари зі знижкою через те, що клієнти не хочуть брати їх за номінальною вартістю.

Напередодні Нацбанк заборонив обмінним пунктам брати при обміні комісію за долари старого зразка або просто за валюту із незначними слідами зношення, українці почали масово збувати в обмінниках застарілі купюри, тобто ті, що надруковані до 1996 року.

Долари. Фото: скриншот YouTube
Долари. Фото: скриншот YouTube

Однак при купівлі валюти громадяни відмовляються купувати застарілі банкноти, віддаючи перевагу новим із захисною смужкою та всіма іншими атрибутами. Таким чином, складається ситуація, коли банкноти начебто й не зіпсовані нічим, проте брати їх не хочуть.

Причому буває так, що кількість куплених за день у населення старих банкнот сягає критичної маси. У таких випадках обмінникам доводиться знижувати ціну на застарілі банкноти нижче від номіналу.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

[quote author="— йдеться у повідомлення."]Якщо за день в одну точку накидають десять тисяч

Таким чином, зараз у деяких обмінниках можна купити долар, наприклад, по 36,5 грн замість 36,8 грн. Причому навіть за такою зниженою ціною покупці беруть застарілу валюту неохоче.

Нагадаємо, ми писали, що українську монету можна продати за 10 тисяч гривень: як виглядає копійка.

Як повідомляв "Знай.ua" чи обов'язково українцям замінювати паспорт-книжечку на ID-картку.

Також "Знай.ua" інформував, наживаються на трагедії людей? Українцям розповіли про спекуляції в аптеках, МОЗ вже проводить перевірки.