Багато українців буквально завмерли в очікуванні, коли сезонні овочі почнуть дешевшати. Ця тенденція вже наздогнала молоду картоплю. Тепер цей літній овоч продається за доступнішими цінами.

Про це повідомили експерти проекту EastFruit. Згідно з їх моніторингом, виробники почали знижувати відпускні ціни на картоплю нового врожаю. Це пов'язано з тим, що погодні умови покращилися, а збиральні роботи у більшості регіонів країни - відновилися.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Тобто завдяки збільшенню пропозиції молодої картоплі на ринку її вартість почала падати. Наразі українські виробники пропонують до продажу картоплю нового врожаю по 16-24 грн/кг. Цей показник у середньому на 20% дешевший, ніж тижнем раніше.

"Основною причиною зниження цін на картоплю є так званий сезонний фактор, коли обсяги пропозиції даної продукції на ринку збільшуються практично щодня. При цьому якість пропонованої продукції часто невисока, що також чинить тиск на ціни в цьому сегменті", - зазначили експерти.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Однак ціни все одно вищі, ніж рік тому. Тоді картопля коштувала в середньому на 38% дешевше, ніж сьогодні. Аналітики проекту не виключають, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті може зберегтися й надалі, зі збільшенням пропозиції картоплі на ринку.

Нагадаємо, сезон малини стартував: скільки просять за літні ласощі на ринках та в супермаркетах

Раніше ми писали про те, що можна відкривати ферму: в українських супермаркетах знизили ціни на молоко, сир і сметану