До кінця 2023 року долар в Україні може подорожчати. Як сильно похитнеться курс національної валюти, під час Форуму підприємців Forbes розповів старший партнер Horizon Capital Василь Тофан.

Курс американської валюти до кінця 2023 року може зрости, проте стрімкого та сильного обвалу гривні не очікується. Якщо зараз курс долара становить 37-38 гривень, то на кінець року може піднятися до 39 гривень. Крім того, прогнозується, що наступного року долар може подорожчати до 42 гривень.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

"Курс гривні в Україні дуже стійкий, наші очікування, що до кінця року комерційний курс не перевищить 39 грн/дол. У наступному році ми очікуємо курс на рівні близько 42 грн/дол ", - прогнозує фахівець.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Василь Тофан наголосив, що обсяг золотовалютних резервів Національного банку вже більший, ніж до початку повномасштабної війни. Якщо до кінця лютого 2022 року вони становили 27,6 мільярда доларів, то за підсумками травня вже 37,3 мільярда доларів.

Варто зазначити, що раніше аналітики Dragon Capital прогнозували, що курс долара до кінця 2023 року підніметься до 43 гривень, проте очікування покращали одразу на 4 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв по 50 гривень за "зелений"? Економісти спрогнозували, як зміниться курс долара у липні.

Також наш портал інформував, коливання курсу долара: прогнози до кінця року від голови податкового та фінкомітету Гетманцева.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв НБУ не указ? ПриватБанк продовжує відмовляти в обміні старих доларів.