Протягом 2023 року утримається тенденція поступового зростання цін на один із найпопулярніших видів м'яса - курятину. Про причини подорожчання та на скільки можуть збільшитись цінники, розповів аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" Максим Гопка.

Експерт заявив, що близько 70% собівартості виробництва курятини становлять корми, які, порівняно з аналогічним періодом минулого року, подорожчали приблизно на 10-15%. Також відчутний вплив на цінник має електроенергія, тарифи на яку нещодавно зросли вдвічі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Максим Гопка зазначив, що найближчим часом на внутрішньому ринку реалізовуватимуться запаси курятини, які були вироблені за рахунок дешевшої електрики. Далі цінники зростатимуть і до осені курятина може збільшити до 5%.

"До осені не варто очікувати стрімкого зростання цін на м'ясо курятини. У короткостроковій перспективі, ближче до осені, курятина подорожчає в межах до 5%", - розповів Максим Гопка.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Також за прогнозами експерта, кінцева вартість курятини може збільшитись приблизно на 1% або 1,5% у зв'язку з поверненням довоєнних акцизів на пальне та збільшенням витрат на логістику.

Раніше портал Знай повідомляв, яєчня знову стане розкішшю? В Україні прогнозують стрибок цін на важливий продукт.

Також наш портал інформував, можна смажити скільки заманеться: ціни на соняшникову олію впевнено пішли вниз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, раділи не довго: після нетривалого здешевлення в Україні знову почала дорожчати свинина.