У закритому купе міжнародного поїзда "Київ-Перемишль" сталася нещасна подія – пасажирку обікрали... позбавивши її цінних речей.

Злодій викрав її сумку з телефоном, кредитними картками, грошима та документами. Проте, що найдивовижніше та незрозуміле у цій ситуації, це те, що провідники та правоохоронці не вжили жодних заходів.

Подробиці інциденту в поїзді №089 були опубліковані Лесею Скотарем на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Вночі з 28 на 29 червня Леся разом із своїм родичем зайняли купе у 14 вагоні міжнародного поїзда. Вони залишили всі свої цінні речі біля голови та закрили купе зсередини. Втомлені від дороги вони швидко заснули, але раптово прокинулися, коли в їх купе увійшла провідниця і повідомила про те, що двері були відчинені.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Леся була здивована, оскільки перед сном вони кілька разів переконалися, що двері були надійно зачинені. І невдовзі після цього українка швидко помітила відсутність телефону та сумки з документами, ще одного телефону, банківських карток, техніки та грошей.

Вже в цей момент жінка почала шукати провідника, але його ніде не було під час зупинки на станції у Вінниці. Провідник іншого вагона заявив, що нічим не може допомогти. Тоді Леся почала дзвонити на вкрадений мобільний телефон, сподіваючись, що зможе почути його у вагоні. Вже після того, як поїзд рушив зі станції, жінці вдалося знайти провідницю і пояснити ситуацію, поставивши запитання щодо того - чи є можливість відкрити купе зовні.

Як виявилося, так... але поліції в поїзді немає, крадіжки трапляються часто, а патруль викликати можна лише на наступній станції – Хмельницький, 2 години їзди.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Під час розмови провідниця згадала, що бачила підозрілого чоловіка із невеликою сумкою. Вона пішла за ним, але той втік із наступного вагона і втік на станції. Камер спостереження у вагоні не було.

Леся вирішила заблокувати свої карти за допомогою телефону, який залишився у її розпорядженні до крадіжки, поки поїзд ще рухався до Хмельницького. Вона звернулася до поліції та повідомила про свій намір написати заяву.

Також вона просила поліцію відстежити вкрадений телефон, оскільки його ще не було вимкнено, і на ньому постійно звучали гудки. Але поліцейський заявив, що він не над цим працюватиме без заяви.

Жінка намагалася пояснити, що процес написання заяви та дорога на наступну станцію займуть багато часу, тим часом злодія можна було б легко відстежити. Але їй відмовили.

Фото: "Укрзалізниця"
Фото: "Укрзалізниця"

Що найцікавіше, начальник поїзда фактично підтвердив те, що зловмисники мають ключі до купе. І в цій ситуації можна було б розібратися, на думку українки, якби поліція була в цьому зацікавлена.

Нагадаємо, хвороба чи нещасний випадок: фахівець розповідає, як повернути повну вартість квитка Укрзалізниці

Як повідомляв "Знай.uа", пасажирка поскаржилася на "Укрзалізницю" через туалет, до якого не сходити: "Їхати 24 години"

Знай.ua писав, "Укрзалізниця" поділилася своєю версією конфлікту з дідом у поїзді "Львів-Київ": дівчина говорила російською