У ніч з 5 на 6 липня російські ракети атакували Львів та влучили в житловий будинок. Загинуло 4 людини та ще 34 особи отримали поранення. Це найбільша атака міста з початку повномасштабного вторгнення.

Після нічного обстрілу мешканці Львова почали у соцмережах звинувачувати владу міста у тому що деякі укриття під час повітряної тривоги були зачинені.

Укриття в Україні, фото з вільних джерел
Укриття в Україні, фото з вільних джерел

Ситуацію прокоментував міський голова Андрій Садовий.

Мер розповів, що у будинку в який влучила вночі ракета, було відчинене укриття, однак під час тривоги туди спустилося лише 5 людей.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Наведу простий приклад – тут біля будинків, які зруйновані, є дуже велике укриття. Щоб ви зрозуміли, на час тривоги, там було всього п’ять людей. І люди, які зазнали уражень, це люди, які не пішли в укриття. Велика кількість людей проігнорувала сигнал тривоги. Оце є трагедія. Так, можливо, деякі укриття не є ідеальними. Але вони є. Вони в робочому стані", – каже Садовий.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

За словами Садового, якщо починається тривога, то людина, яка живе в будинку і відповідальна за укриття, має вийти і відкрити це укриття.

"Якщо ви будете робити фотофіксацію у час тривоги, то так, ви будете мати певну частину укриттів закритими. Треба почекати декілька хвилин, поки люди спустяться з будинку, його відкриють", – додав він.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

Мер міста наголошує на тому, що якщо укриття закрите під час повітряної тривоги, необхідно звертатись на гарячу лінію міської влади.

Нагадаємо, ми писали, що прибіг до укриття і "поцілував" замок: киянин поскаржився, що в будинку зама Кличка бомбосховище для обраних.

Як повідомляв "Знай.ua" укриття та "правило 2 стін": експерт розповів де безпечніше перебувати під час ракетної атаки.

Також "Знай.ua" інформував, Кличко запевняв, що виділить 100 млн на облаштування бомбосховищ, а тепер тягають сторожа: "Він і бабло відмив".