Проросійському блогеру Анатолію Шарію повідомили про підозру у держзраді.

За даними слідчих, блогер допомагав ФСБ монтувати постановочні відеоролики, де окупанти допитують українських полонених.

Вони встановили, що Шарій особисто підказував російським спецслужбам як правильно знімати допити і які запитання ставити військовополоненим.

Після зйомок Шарій монтував відео, вирізаючи з нього моменти, невигідні для РФ, пишуть у відомстві.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

анатолій шарій. Фото: скриншот з відео
анатолій шарій. Фото: скриншот з відео

"Зокрема, Шарій особисто підказував ФСБ, як правильно знімати допит та які питання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи з нього «невигідні» для росії моменти. «Змонтовані» сюжети рф потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені", – розповіли в СБУ.

За даними слідства, до співпраці Шарія залучив кадровий співробітник п'ятої служби ФСБ Косенко М.Ю.

Анатолій Шарій. Фото: скрін youtube
Анатолій Шарій. Фото: скрін youtube

А контактувати зі спецслужбами блогеру допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі – колишній начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який на початку цього року вже отримав підозру у державній зраді

Нагадаємо, ми писали, що миюче, чаї та косметика: улюблені бренди українців виявилися спонсорами війни.

Як повідомляв "Знай.ua", пільги 50% на оплату комуналки: хто в Україні може отримати знижку.