В Україні повертаються податкові перевірки бізнесу і вже відомо, до кого інспектори ДПС можуть нагрянути в першу чергу. Відповідний законопроєкт №8401 про скасування мораторію на перевірку було прийнято Верховною Радою.

Насамперед податківці перевірять бізнес, який виробляє чи продає підакцизну продукцію, а також гральний бізнес. Серед перших на перевірку стоять компанії, які надають фінансові чи платіжні послуги.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

Готуватися до більш пильного інтересу з боку Державної податкової служби потрібно й іншим платникам, які на основі показників 2021 року мають один із таких ризиків:

  • сума річного доходу перевищує 10 мільйонів гривень та загальна сума видатків у податковій декларації перевищує 75% від цього доходу;
  • податки компанії на 50% менше, ніж середні податки у галузі;
  • податки на додану вартість на 50% менше, ніж середні податки у галузі;
  • заробітна плата менша за середній показник у галузі;
  • дебіторський борг удвічі більший за кредитний.

Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Зазначається, що податківці вже розпочали планові перевірки бізнесу та підприємців, які продовжуватимуться до кінця поточного року і в 2024 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільги скасували, перевірки – повернули: на українців чекають непрості часи.

Також наш портал інформував, що штрафи до 200 тисяч: податкова відновила перевірки, за ким скоро прийдуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку ще сильніше "закрутять гайки": який "сюрприз" приготував уряд.