"Ганебне рішення": експерт пояснив, що не так із "скасуванням" зростання тарифів на воду

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), рішення про підвищення тарифів на воду викликало обурення та засудження з боку простих українців та експерта Олександра Сергієнка, директора аналітико-дослідницького центру "Інститут міста". Він висловив свою думку про це рішення, назвавши його "ганебним", "непрофесійним" та "неузгодженим з урядом", і засудив піар і популізм... яким, на його думку, влада демонструє свою діяльність. Сергієнко наголосив, що НКРЕКУ оголошувала нові тарифи згідно з методикою, затвердженою урядом.

У Туреччині працівники готелю віддубасили російського туриста: по розмові подруги стало зрозуміло, що за діло

Турки провчили російського туриста. Фото: Telegram
Турки провчили російського туриста. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Такі бажані у Туреччині росіянські туристи отримали, імовірно, по заслугах. У мережі показали, як працівники готелю заломали та віддубасили російського туриста. Відео знімала росіянка, яка, власне, і розповіла, що працівники готелю тримають і б'ють кремезного дядька, імовірно її чоловіка. Відео розмістили на тг-каналі "Катарсис". На відео видно, що росіянина тримають і б'ють, досить жорстко декілька осіб. Також у повідомленні прикріплені фото, на яких росіянин лежить у відрубі. А жінка бігає та вимагає, щоб викликали лікаря, але на рецепшині на неї не звертають увагу.

Навчання під час війни: чи всі студенти мають відстрочку від мобілізації

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

В Україні триває війна та загальна мобілізація, тож усі військовозобов'язані чоловіки призивного віку можуть отримати повістки. Відомо, що студенти вищих та середніх навчальних закладів під час навчання мають відстрочку від мобілізації. Однак виникає питання чи зможуть забрати до армії тих, хто перебуває у академічній відпустці. У ст. 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" зазначено: "Згідно з нею, не підлягають мобілізації військовозобов’язані - здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти."

Гривня похитнеться: аналітики розповіли, на скільки подорожчає долар до кінця 2023 року

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

До кінця 2023 року долар в Україні може подорожчати. Як сильно похитнеться курс національної валюти, під час Форуму підприємців Forbes розповів старший партнер Horizon Capital Василь Тофан. Курс американської валюти до кінця 2023 року може зрости, проте стрімкого та сильного обвалу гривні не очікується. Якщо зараз курс долара становить 37-38 гривень, то на кінець року може піднятися до 39 гривень. Крім того, прогнозується, що наступного року долар може подорожчати до 42 гривень.

Єдина мрія всіх українців: тарологи, асторологи та шамани розповіли коли Україна переможе у війні

32 річниця підняття Державного Прапора України над столицею, фото: КМДА
32 річниця підняття Державного Прапора України над столицею, фото: КМДА

Тарологи, астрологи та шамани дали відповідь на найважливіше для українців питання – коли закінчиться війна з Росією. Тарологиня Людмила Хомутовська вважає, що перемога на полі бою очікує на Україну у 2023 році. У 2024-му війна остаточно закінчиться, а Росія буде змушена виплатити репарації. Ясновидець Валерій Шатилович каже, що бойові дії в Україні закінчаться у 2023 році. За його словами, в цей час лінія фронту звузиться і чимось нагадуватиме АТО. За передбаченням шаманів, війна закінчиться влітку 2023 року, а мирний договір між Україною та Росією підпишуть до серпня.