Український ринок праці все ще відновлюється після руйнівних наслідків війни, а роботодавці активно відкривають нові вакансії та пропонують гідний заробіток.

Як повідомляють у НБУ, разом із попитом на робочу силу в Україні зріс рівень зарплат. Аналітики пов'язують це з сезонним пожвавленням у сільському господарстві та будівництві. У той же час HR-директор Work.ua Ольга Тарасевич зазначила, що до найпопулярніших сфер входить торгівля, обслуговування клієнтів та фінанси.

Офіціант
Офіціант

Фахівцям цих галузей підвищують заробітну плату. За інформацією, оклади зросли у наступних працівників:

  • офіціанти + 50%;
  • бухгалтери + 21%;
  • охоронці + 33%;
  • кухарі + 33%.

У лідери за рівнем зарплат вирвалися водії. Наразі їм у середньому платять по 22 тисячі гривень на місяць, проте дохід за рік не змінився.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Також Тарасевич попереджає, що дефіцит на робочу силу в Україні ще є через масову міграцію, а конкуренція за працівників збільшиться. За прогнозом, це дозволить підвищити середню зарплатню до 18 тисяч гривень. На даний момент вона становить 16,5 тисяч гривень, а ще в березні розмір був 13,4 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що сіль знову буде не у всіх, а цукор уже майже по 35 гривень: ціни на найнеобхідніше для консервації у липні 2023 року

Як повідомляв Знай.ua, компанія Mars, яка погналася за кривавими рублями, тепер поплатиться в РФ: ніде не запрацює

Також портал Знай.ua писав, що родинам пенсіонерів допоможуть з похороном по-іншому: що змінилося у 2023 році