Готуємо генератори та зарядки: зима буде не менш складною, ніж попередня

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Місцевій владі слід починати піклуватися про те, чи зможуть вони забезпечити безперебійне постачання громадянам. На Одещині вже пропрацьовують усі варіанти, щоб мати змогу вчасно зреагувати на виклики, які можуть бути викликані війною. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Повідомляється, що в області вже виконано 40% запланованих робіт на об'єктах житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери. Роботи йдуть за графіком.

Українці залишаться без паспортів, якщо не зроблять це: лишилося лише два тижні

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Для всіх наших читачів, які мають ще паспорт книжечка зразка 1994 року, є дуже важливі новини. З'явилася інформація, що в деяких категорій українців можуть відібрати такі паспорти та обміняти їх на так звану ID-картку. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства внутрішніх справ України. Повідомляється, що в Україні з 1 липня 2023 року скасували карантин, запроваджений через пандемію COVID-19. У зв'язку з цим відновлюються терміни вклеювання фотографій до паспорта громадянина України зразка 1994 року (у вигляді паспорта-книжки) для досягнення особою 25- або 45-річного віку.

Видихаємо: кому з українців точно не загрожує повістка у липні 2023 року

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Ще нещодавно українцям розповідали, що мобілізації не вдасться уникнути нікому. Про це розповідав комбат "Азова" із позивним "Бот". Звісно, ​​слова воїна відчуло на собі багато родин уже й відправили своїх синів, чоловіків та батьків захищати Україну. Але, природно, є ті, кого не торкнеться вручення повістки і не бояться виходити в супермаркет за продуктами. Хто ж не потрапить під мобілізацію у липні 2023 року? Незважаючи на обіцяні 4 хвилі мобілізації, є громадяни, які не загрожують призов до армії. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Сіль знову буде не у всіх, а цукор уже майже по 35 гривень: ціни на найнеобхідніше для консервації у липні 2023 року

Ціни на сіль, скріншот: YouTube
Ціни на сіль, скріншот: YouTube

Українців хоч трохи, але заспокоїли скасуванням підвищення цін на воду. Адже вже підвищилася вартість електрики, що суттєво вдарило по кишені. А зараз літо та в спеку українці активно використовують вентилятори та кондиціонери. Звичайно, решту коштів мешканців нашої країни "з'їдає" холодильник, а точніше - його наповнення. Як змінилися ціни на основні складові їжі українців? Особливо зараз, коли почався сезон консервації і сіль з цукром стали так необхідні. На жаль, ціни лише зросли. До основних "добавок" приєдналася і олія.

Валерію Залужному - 50 років: цікаві факти про "залізного генерала" та як його привітали українці

Залужний, фото з відкритих джерел
Залужний, фото з відкритих джерел

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний 8 липня святкує ювілей. У свої 50 років він встиг стати справжньою знаменитістю у всьому світі, а також уособленням незламних ЗСУ. Залужний служить із 1997 року. Після закінчення інституту в Одесі він був командиром взводу, командиром навчального взводу, командиром бойового взводу, командиром навчальної роти, командиром роти курсантів та командиром батальйону. 2007 року був призначений першим заступником командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. На цій посаді успішно проходив службу протягом двох із половиною років. У 2009 році його було призначено командиром 51-ї окремої механізованої бригади, якою він командував до 2012 року.