Кабінет міністрів планує накопичити на початок наступного осінньо-зимового періоду понад 14 млрд куб. м газу.

Про це повідомив Олег Попенко, експерт з ЖК-комплексу. Україна до початку опалювального сезону мінімізує імпорт газу та накопичить у сховищах 14.7 млрд куб.

ГТС України
ГТС України

Станом на 1.07.23 в ПСГ 10.3 млрд куб. (14,7-10,3 =+ 4,4 --- 1,1 всм за місяць) Новий сезон закачування розпочався 17.04. 2023 — коментує Олег Попенко.

Раніше прем'єр доручив збільшити можливості експорту-імпорту електроенергії з ЄС, забезпечити роботу із захисту від російських дронів і ракет генеруючих потужностей та систем розподілу.

Популярні новини зараз
ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Газові лічильники. Фото: Youtube
Газові лічильники. Фото: Youtube

Україна входить до трійки країн Європи з найбільшими запасами газу. На відміну від багатьох наших західних сусідів, Україна здатна повністю забезпечувати потреби в блакитному паливі власного видобутку і, таким чином, зекономити мільярди доларів на закупці енергетичних ресурсів закордоном.

Нагадаємо, ми писали, що влаштуйте "рибний день": українські супермаркети поділилися цінами на коропа, скумбрію та оселедець.

Як повідомляв "Знай.ua" з таким діагнозом багато хто не доживає і до 5 років, а вона відзначила 35: дівчина має шкіру метелика і страждає щодня.

Також "Знай.ua" інформував, оплата частинами в ПриватБанку псує українцям кредитну історію: "Потрібен план щодо боржників".