В Україні розпочався сезон яблук нового врожаю. Цього року вітчизняні садівники розпочали збирання фруктів раніше, ніж минулого року.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Садівники на українському ринку помітили, що через постачання місцевих яблук імпортна продукція почала гірше продаватися, проте трейдери не поспішають знижувати ціни.

"Своє рішення вони аргументують тим, що основну пропозицію на українському ринку яблук наразі, як і раніше, становить імпортна продукція", - розповіли українцям.

Фрукти в Україні, фото: Знай.ua
Фрукти в Україні, фото: Знай.ua

У той же час яблука не користуються великим попитом, тому що зараз покупці віддають перевагу сезонним фруктам, ягодам та овочам. На даний момент закупівельні ціни на яблука нового врожаю в межах 23-26 грн/кг, що в середньому в 2,3 рази дорожче, ніж на початку минулого року.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Українські виробники планують розпочати масове постачання яблук на ринок з наступного тижня. Очікується, що ціни знижуватимуться зі збільшенням пропозиції місцевого яблука.

"При цьому негативний ціновий тренд буде притаманний не лише сегменту місцевої продукції, а й може знизитися ціна і на імпортні яблука", - попередили аналітики.

Яблука, скріншот: Youtube
Яблука, скріншот: Youtube

Нагадаємо, ціни змусять здригнутися: в Україні суттєво подорожчало сало - скільки просять за кіло продукту

Раніше ми писали про те, що в супермаркетах впали ціни на ковбасу та сир, але кава та вершки подорожчали: скільки коштуватимуть продукти

Як повідомляв Знай.ua, про крабовий салат можна забути? У мережі показали правду про виробництво всіма улюблених "паличок"