Європейський центральний банк (ЄЦБ) проводить опитування серед громадян країн ЄС щодо нової теми для валюти. Це перший значний редизайн євро з моменту його запуску, що було понад 20 років тому.

Про це повідомляє пресслужба ЄЦБ. Президент банку Крістін Лагард зазначила, що опитування серед населення проводиться для того, щоб європейці ідентифікували себе із дизайном банкнот євро. Саме їхній голос враховуватиметься у виборі нової теми.

Європейський Союз. Фото Freepik
Європейський Союз. Фото Freepik

Взяти участь в опитуванні можна з 10 липня до 31 серпня 2023 року на сайті ЄЦБ. Лагард запросила всіх громадян проголосувати та обрати дизайн для валюти. Майбутню тему планують обрати до 2024 року, а остаточні проекти – до 2026 року.

Які теми розглядаються:

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • птахи: вільні, стійкі, надихаючі;
  • європейська культура;
  • європейські цінності, відображені у природі;
  • майбутнє за тобою;
  • руки: разом ми будуємо Європу;
  • наша Європа, ми самі;
  • річки: води життя у Європі.

Також у ЄЦБ зазначили, що у світі, де технології відтворення швидко розвиваються та де фальшивомонетники можуть легко отримати доступ до інформації та матеріалів, необхідно регулярно випускати нові банкноти.

"Ми працюємо над новою серією високотехнологічних банкнот з метою запобігання підробкам та зниження впливу на навколишнє середовище", - сказав член виконавчої ради Фабіо Панетта.

Євро. Фото: Youtube
Євро. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що в Україні скасують банківську таємницю: кому можна починати нервувати

Як повідомляв Знай.ua, повернення соків "Садочок" і Sandora: на полицях з'являться продукти, які спонсорують ракети на наші голови.