Депутат Київської облради від "Слуги народу" Ігор Колтунов підозрюється журналістами у великій крадіжці коштів із держбюджету. Схема яку, як вважають розслідувачі, відрізняється особливим цинізмом, адже він прикривався важкохворими людьми і заробляв на їхньому "лікуванні".

Про це пише Telegram-канал "Компромат. Leaks". За інформацією, Колтунов встиг вкрасти з бюджету Київської області понад півмільйона гривень. Депутат спочатку обіцяв гроші виборцям, але жадібність перемогла.

Як запевняють автори розслідування, свою схему він провертав через київську обласну програму "Турбота", яка, за ідеєю, мала фінансово допомагати людям із захворюваннями.

Колтунов купував персональні дані тих, хто через складні життєві обставини потребував грошей, а потім підробляв звернення на своє ім'я, де його просили надати кошти нібито на лікування.

Колтунов підробляв документи, скріншот
Колтунов підробляв документи, скріншот

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Колтунов підробляв документи, скріншот
Колтунов підробляв документи, скріншот

"Виводив крадені гроші на підставні картки, під виглядом соціальних виплат, а це понад півмільйона гривень. Жадібність депутата, обраного в Ірпені, змусила його підробляти заяви від виборців інших округів Київської області, до яких він не має жодного стосунку. Тим самим він додатково порушив закон", - зазначили розслідувачі.

За інформацією, фіктивні заяви допомагала складати співмешканка Колтунова. Їх оприлюднив один із тих, кого депутат хотів залучити до своєї схеми.

Розслідування про Колтунова, скріншот
Розслідування про Колтунова, скріншот

Раніше ми писали про те, що Міноборони витратило 33,3 млрд грн на зброю та забезпечення ЗСУ, але їх так і не отримали: "Прострочена заборгованість"