Українські чиновники, незважаючи на те, що країна переживає найскладніший час за всю історію незалежності, через війну яку розгорнула росія проти нас, продовжують вибудовувати корупційні схеми через офіційний майданчик електронної системи публічних закупівель ProZorro.

Prozorro. Фото: Youtube
Prozorro. Фото: Youtube

Нещодавно, Національний музей Революції гідності опублікував на майданчику тендер, про необхідність створення онлайн платформи та об'єктів історико-культурної спадщини у доповненій реальності.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє активістка та бухгалтер Юлія Глушко (Raduga Yulita) викладаючи відповідні скріншоти.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

На його реалізацію керівництво музею виділило 528 000 гривень.

На витрачені кошти планують розробити музейний сайт з віртуальними 3D. Активістка розповідає, що на сайті вже є достатня кількість відео та фото, тож для чого "витрачати кошти такі важкі гроші у такий кровавий час".

Тендер на музей. Фото Facebook
Тендер на музей. Фото Facebook

Глушко в чергове наголосила на тому, що чиновники продовжують заробляти на крові, а ProZorro не є способом заощадити бюджетні гроші.

500 000 тис гривень можна було б витратити наприклад на закупівлю для військових квадрокоптерів DJI Mavic. Один квадрокоптер в середньому вартує в межах 100 тисяч гривень, тож на цю вартість можна було б придбати 5 квадрокоптерів.

Нагадаємо, ми писали, що на аукціонах Міноборони щодо постачання харчів для ЗСУ задіяно незаконну схему «збивання» реальних переможців.

Як повідомляв "Знай.ua" у Кличка вирішили відремонтувати ідеальну дорогу: вбухають туди 100 мільйонів.

Також "Знай.ua" інформував, боєць ЗСУ закликав отямитися столичних корупціонерів, які закуповують барабани та конструктори.