До списку потрапили яйця та куряче м'ясо.

Як повідомляє асоціація "Союз птахівників України", причиною збільшення ціни на вищезазначені продукти стало дорожчання енергоресурсів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На сайті додають, що у структурі собівартості продукції птахівництва електроенергія займає від 7 до 12%, а деяких видів продукції — до 30%.

Однак варто розуміти, що виробництво продукції птахівництва складається з різних етапів, а тому на кожному з них ми матимемо збільшення вартості складових і відповідно собівартість кінцевої продукції галузі буде зростати в "геометричній прогресії, йдеться у статті.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також експерти зазначають, що підвищення вартості електричної енергії виробники будуть перекладати на кінцевих споживачів продукції, оскільки власні резерви стримування росту відпускних цін вже вичерпані.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Працівники асоціації вказали ще одну причину зростання цін — повернення податків на пальне до довоєнного рівня. Тож, подорожчають й інші складові птахівництва: паливо, зерно, комбікорми.

Внаслідок цього, при реалізації зазначених ініціатив, вже в липні галузь відчує наслідки підвищення вартості енергоресурсів через негативні зміни в структурі собівартості продукції, а з серпня виробники вимушені будуть підвищувати "оптово-відпускні ціни на продукцію птахівництва для кінцевих споживачів для покриття власних виробничих витрат".

Нагадаємо, ми писали, що супермаркети показали врожай: скільки в Україні коштують молоді морква, капуста і картопля.

Як повідомляв "Знай.ua" духова шафа і сода: як можна швидко простерилізувати банки для консервації.

Також "Знай.ua" інформував, пропозиція овочу на ринку зростає, був би попит: в Україні знижуються ціни на капусту.