Дітям діагностували ентеровірусну інфекцію.

Після відвідування комплексу Sofiya Aqua Club, що неподалік Рівного, у дітей з'явився висип. Мама потерпілої дитини Ніна Губійчук повідомила про те, що трапилося у Фейсбуці.

Висип. Фото: Facebook
Висип. Фото: Facebook

Після відвідування Аква зони в Софії, в моєї дитини і куми дитини появився жахливий висип на третій день. В когось таке ще було? Поки не проведено перевірку, ще не можу на 100% стверджувати, що то звідти. Але моя думка, що саме після того закладу все почалось, — розповідає жінка.

Скриншот крментарів
Скриншот крментарів

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У коментарях були дописи й інших користувачів про те, що у них також після відвідування басейну з’явився висип.

Скриншот крментарів
Скриншот крментарів

Батьки дітей звернулися до медиків, та отримали попередній діагноз – ентеровірус. Це захворювання передається фекально-оральним шляхом через недотримання правил особистої гігієни.

Як повідомляє Центр громадського здоров'я України, можливе інфікування при купанні у заражених водоймах.

Стежити за санітарним станом води відповідно до закону мають власники, жодні контролюючі органи не здійснюють забори води. Тобто, ніхто сторонній не перевіряє якість води.

На офіційній сторінці у Фейсбуці Sofiya Aqua Club з'явився такий коментар:

Ми регулярно відбираємо зразок води на лабораторні дослідження та це перша така скарга за весь час. Ми завтра спеціально відберемо ще раз зразок води та відправимо на лабораторне дослідження. У той день у комплексі відпочивало близько тисячі гостей та надійшла скарга лише від вас. Так, як нашому комплексові немає, що приховувати від своїх гостей, воду можуть відібрати інші контролюючі органи.

Скриншот крментарів
Скриншот крментарів

Нагадаємо, ми писали, що 18-річна дівчина на відпочинку познайомилася з чоловіком і він із друзями її зґвалтував: не давали піти з номера.

Як повідомляв "Знай.ua" не робіть таких помилок: поради на всі випадки, щоб отримати задоволення у відпустці.

Також "Знай.ua" інформував, переносити відпустку і працювати до пологів: нардепи дали дозвіл вагітним обирати.