В Україні відчутно подорожчали продукти, зокрема м'ясні. Однак у другій половині липня українців порадували відчутним зниженням цін на цю категорію продуктів. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Для українців стали доступнішими деякі популярні м'ясні продукти, які за час повномасштабної війни дуже відчутно додали в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Буженина

Станом на 18 липня буженина торгової марки "Ятрань" у середньому продається по 470,40 гривні за кілограм, що на 2,50 гривні дешевше, ніж минулого місяця. Буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, знизилася в ціні більш відчутно - з 532,60 до 509,00 гривні за кілограм.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Сардельки

Сардельки "Алан Женевські" із сиром подешевшали в середньому з 292,17 до 249,63 гривні за кілограм. Сардельки "Ятрань" молочні також стали доступнішими. Цінник на продукт знизився із 120,38 до 108,05 гривні за кіло.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Ковбаски

Ковбаски "Алан" мисливські напівкопчені не потішили здешевленням, але й не подорожчали. Середній цінник на продукт, як і минулого місяця, становить 532,43 гривні за кілограм.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, і шашлик засмажимо, і бульйончик зваримо: українські супермаркети радують зниженням цін на курятину, свинину та сало.

Також наш портал інформував, літній салат буде на столі у кожного: в Україні різко впали ціни на цибулю, капусту, огірки та помідори.

Крім того, ми писали, у супермаркетах впали ціни на ковбасу та сир, але кава та вершки подорожчали: скільки коштуватимуть продукти.