Літо-пора відпусток, і хоча зараз триває війна в нашій країні, у цьому році українці охочіше відправляються на відпочинок. Однак більшість наших громадян чомусь вважає, що якщо ваш лікар перебуває у відпустці, у вас не має іншого варіанту, як чекати на його повернення.

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Що робити в такій ситуації розповідає видання "Я і закон".

Якщо ваш лікар тривалий час не буде перебувати на робочому місці, керівництво медзакладу має подбати про його заміну та призначити медика, який буде тимчасово виконувати функції відсутнього лікаря.

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Пацієнтів заздалегідь повинні попередити про такі новини.

Це може бути повідомлення, розміщене безпосередньо в лікарні або на веб-сторінці закладу.

Пацієнтів, які вже записані на прийом, можуть інформувати індивідуально.

Лікар на тимчасовій заміні може надавати всі послуги, що входять до пакета первинної медичної допомоги.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Зокрема, здійснювати огляд, проводити консультацію, виписувати електронне направлення на потрібні аналізи чи обстеження. А в разі необхідності – також оформити вам лікарняний.

Якщо в пацієнта є план лікування, призначений на заміну лікар цього ж закладу може виписати йому електронний рецепт на ліки згідно з планом, який створив лікуючий лікар.

лікарня
лікарня

Якщо пацієнт все ж вирішив звернутися до іншого медзакладу для того, щоб створити новий е-рецепт на "доступні ліки", лікар цього закладу надішле запит на доступ до плану лікування.

У такому разі пацієнт отримає смс з кодом підтвердження доступу та має повідомити його лікарю

Нагадаємо, ми писали, що 18-річна дівчина на відпочинку познайомилася з чоловіком і він із друзями її зґвалтував: не давали піти з номера.

Як повідомляв "Знай.ua" не робіть таких помилок: поради на всі випадки, щоб отримати задоволення у відпустці.