Літо-2023 радує українців теплом та сонцем, а подекуди йдуть дощі, які приємно освіжають. Проте вже найближчим часом в країні очікується нетипова погода для цього періоду.

Про це розповіла синоптикиня Наталія Діденко у своєму Facebook. Зокрема, вже у суботу, 22 липня, деякі регіони України накриють похолодання та сильні дощі.

Літній дощ, фото: vlasno.info
Літній дощ, фото: vlasno.info

На півночі очікується +17…+19 градусів, тож українцям варто готуватися до серйозного похолодання та дощів. Проте така погода затримається ненадовго і вже у неділю стане теплішою, а опади відступлять.

"Дощі з атмосферним фронтом вже покинуть нашу територію і підуть далі на схід, а дощі з іншим атмосферним фронтом ще не встигнуть дійти, - пояснила синоптикиня.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Водночас у п'ятницю, 21 липня, вночі на сході та місцями на півдні країни, а вдень у Карпатському регіоні очікуються короткочасні дощі, подекуди грози. На решті території України буде без опадів.

Літо, фото з відкритих джерел
Літо, фото з відкритих джерел

У південній частині країни температура повітря вночі очікується на рівні +17+22 градуси, а вдень +30+35. На решті території вночі очікується +13+19 градусів, а вдень +23+29.

"Плануйте щоденне життя відповідно прогнозу погоди і цінуйте благословенне українське підсоння", - порадила Діденко.

Раніше ми писали про те, що страшний висип після походу в басейн: українка розповіла про небезпечну хворобу, діагностовану у дітей

Як повідомляв Знай.ua, морепродукти, курячі яйця та доставка їжі: які продукти стали розкішшю для українців через війну