Останнім часом із державного бюджету буквально "випаровуються" кошти на дуже сумнівні закупівлі. Про барабани в укритті та ремонт монумента "Батьківщина-Мати" українці вже чули, але зйомка серіалу від Мінкульту за 33 млн грн - це щось новеньке.
На відкритому майданчику Prozorro з'явився новий тендер, згідно з яким з'ясувалося, що Мінкульт виділяє шалені гроші на серіал "СМТ Інгулець" під час війни. Зйомки коштуватимуть державі 33 мільйони гривень.

Тендер на зйомку серіалу від Мінкульту, скріншот
Тендер на зйомку серіалу від Мінкульту, скріншот

До відповідальності притягають міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Депутати від партії "Європейська солідарність" вважають, що він має відповідати за "огидний дерибан під час війни".
Більше того, партія вимагатиме відставки міністра, як повідомила нардеп від "Євросолідарності" Ірина Геращенко. Раніше це питання вже порушувалося, а петиція про звільнення Ткаченка набрала необхідні голоси, тому влада має розглянути її.

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко

Також українцям нагадали, які скандальні тендери пов'язані з Мінкультом, окрім цього серіалу. По суті відомство фінансує мільйонами компанії, які працювали на російський ринок.

"7 червня Держпідприємство Іномовлення провело "художній конкурс" на фільми, серіали. Переможцями стали компанії ТОВ "Український продакшн ХАБ" та ТОВ "КС Продакшн". Їхні засновники постійно працювали на російський ринок, у російських проектах на проросійську аудиторію. І зараз знову отримують від Мінкульту мільйони. Далі – гірше. 10 мільйонів гривень російськомовний телеканал "ДОМ" виділяє на новорічну комедію "Санаторій "Незабудка", - заявила Геращенко.

Пост Геращенко, скріншот
Пост Геращенко, скріншот

Нагадаємо, півмільйона гривень на 3D музей: чиновники знову пробивають дно, поки гинуть захисники

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще