Українці мають можливість сплачувати добровільні пенсійні внески, які дають змогу набути страхового стажу і навіть збільшити майбутню пенсію. Про який важливий нюанс потрібно знати українцям, розповіли у Пенсійному фонді.

До фахівців звернувся українець та поцікавився, скільки місяців страхового стажу йому зарахують, якщо він сплатить добровільний внесок у розмірі 4500 гривень. У ПФУ пояснили, що сума не буде "розбиватися" на частини і буде зарахована за місяць, в якому внесена.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Суми сплачених страхових внесків у межах максимальної величини (22 110 грн. на місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України", - зазначили у відомстві.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Фахівці Пенсійного фонду наголосили, що якщо людина робить одноразовий внесок у сумі 4500 гривень, то вона зараховується за один місяць. Зарплата при розрахунку пенсії за цей період становитиме 20 454,55 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, під час війни знизилася зарплата: як у ПФУ розраховуватимуть новий розмір пенсії.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд пояснив, як сплачувати добровільні внески тим, хто виїхав з України.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси.