Українцям із низки причин можуть припинити нараховувати пенсію. Що робити у такій ситуації та як відновити виплати, повідомляє головне управління Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Українцям можуть припинити виплату пенсій у випадках, передбачених частиною 1 статті 49 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Заморозити" пенсію можуть, якщо людина не використовувала зараховані кошти протягом 6 місяців поспіль, якщо виплати були призначені на підставі документів, що містять недостовірні відомості та в інших випадках, передбачених законом.

Зіткнувшись з тим, що пенсія більше не приходить, пенсіонеру необхідно особисто звернутись до ПФУ та пред'явити документи, що засвідчують особу, а також відповідну заяву.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Якщо українець зіткнувся з такою проблемою, перебуваючи за кордоном, то необхідні для поновлення виплат документи можна надіслати поштою.

Які документи знадобляться?

  • Копія документа/документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця, реєстрацію їх місця тимчасового проживання (з перекладом);
  • оригінал документа, який засвідчує, що фізична особа є живою (з перекладом);
  • копію паспорта громадянина України.

Раніше портал Знай повідомляв, церемонитись не будуть, заберуть 20% від пенсії: українців можуть позбавити частини виплат.

Також наш портал інформував, ще одна категорія українців може вийти на дострокову пенсію: хто саме і за яких умов.

Крім того, ми писали, в Україні почала активно збільшуватися кількість субсидіантів: чи вистачить грошей на всіх.