Деякі медичні послуги для вагітних жінок в Україні абсолютно безоплатні.

Про це розповіли у Національній службі здоров'я України (НСЗУ).

За які аналізи не потрібно платити

У МОЗ зазначають, що сім аналізів повинні зробити безкоштовно. А саме: гепатит; ВІЛ; сифіліс; цитомегаловірус; хламідіоз; гонорею; трихомоніаз.

Безкоштовні послуги медицини. Фото: Youtube
Безкоштовні послуги медицини. Фото: Youtube

Перевіритись на ці інфекції та віруси вагітні можуть безплатно, адже вони передбачені у пакеті "Ведення вагітності в амбулаторних умовах".

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Крім того, держава виділяє пологовому будинку певну суму на кожну породіллю. Ці кошти покривають пологи, можливий кесарів розтин, медичну допомогу при ускладненнях, можливість партнерських пологів, анестезію, обстеження, щеплення новонародженому, ліки та харчування.

Пологовий будинок. Фото: скріншот, youtube
Пологовий будинок. Фото: скріншот, youtube

Варто зазначити, що пологові будинки не можуть вас вигнати, навіть якщо ви не домовлялися з тим чи іншим лікарем. Зазначають, що у пологових будинках завжди чергують бригади, які приймають пологи у всіх, хто народжує цього дня, незалежно від того, сплачували ви додаткові послуги чи ні.

Нагадаємо, ми писали, що "Броньованих" від війни українців стане набагато більше: Кабмін ухвалив нове рішення.

Як повідомляв "Знай.ua" спочатку в пульт, а потім до рота: вчені створили їстівну батарейку.

Також "Знай.ua" інформував, як витягнути кліща з тіла: три способи, які допоможуть безболісно позбутися паразита.