Колишній керівник СБУ Іван Баканов став адвокатом.

Зазначається, що Баканов сам визначив місце роботи. Він склав іспити, пройшов стажування та склав присягу адвоката. Про це повідомляють у інтернет-виданні "Полтавщина".

Іван Баканов, фото: пресцентр СБУ
Іван Баканов, фото: пресцентр СБУ

Повідомляють, що 27 червня 2023 року колишній керівник Служби безпеки України Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката (№ 4224) від Ради адвокатів Полтавської області.

Керівник Ради адвокатів Володимир Скукіс прокоментував:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

27 червня Іван Баканов отримав таке свідоцтво. Перед цим він пройшов належну процедуру: склав іспити в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу. Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування.

Баканов адлвокат, скриншот
Баканов адлвокат, скриншот

Припускають, що посвідчення адвоката може убезпечити Баканова від "наїздів" з боку правоохоронних органів. Крім того, статус адвоката надає доступ до закритої інформації.

Але найголовніше — це все-таки доволі прибутковий бізнес. Особливо, якщо адвокат — це Іван Баканов. Він може укладати договори з поважними клієнтами та за немалий прайс працювати за допомогою групи помічників.

Нагадаємо, ми писали, що політичний експерт розповів про успіхи СБУ під керівництвом Василя Малюка.

Як повідомляв "Знай.ua" у США занепокоєні безпекою Зеленського: "Противник здатний на будь-що".

Також "Знай.ua" інформував, голова ОПУ Андрій Єрмак окреслив дедлайн закінчення війни в Україні, ленд-ліз допоможе прискорити процес.