Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є низка дуже важливих новин.

Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю, моркву та капусту. Варто відзначити одразу, що ціни на молоду картоплю помітно знизилися.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість молодої картоплі

Згідно з відкритою інформацією, станом на 21 липня середня вартість молодої картоплі в липні, якщо порівнювати з минулим місяцем, знизилася з 38,79 грн/кг до 20,06 грн/кг.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Ціни на моркву

Морква подешевшала з 69,34 грн/кг до 48,50 грн/кг. Цінник на молоду моркву знизився з 57,39 грн/кг до 39,25 грн/кг. На даний момент найдорожча морква продається у гіпермаркетах Metro, тут беруть по 57,10 грн. за кілограм.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Ціни на капусту

Для всіх любителів великих сковорідок із капустою або навіть для тих, хто самостійно робить пиріжки, є добрі новини. Також подешевшав і кілограм молодої капусти із 48,64 грн/кг до 24,27 грн/кг. А ось сорт білокачанна знизилася в ціні з 53,16 грн/кг до 17,50 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Нагадаємо, давайте відразу два десятки: в Україні знижуються ціни на яйця з рекордною швидкістю.

Раніше повідомлялося, ціни на молочку зрушили з місця: у супермаркетах подорожчало молоко, вершкове масло та сир.

Також, ідеальний час для консервації: в Україні знизилися ціни на помідори, огірки та болгарський перець.