Укрзалізниця почала боротьбу із так званими "перекупами" залізничних квитків. Тепер за підозрілу активність у кабінеті застосунку, компанія може заблокувати.

Про це повідомила прес-служба компанії.

укразалізниця
укразалізниця

"Мобільний застосунок "Укрзалізниці" був створений для зручності замовлень індивідуальних поїздок – для себе, родини, кількох друзів. Застосунок є найпопулярнішим каналом продажу квитків та має понад 1 млн активних користувачів. 98% з них купують не більше 5 квитків на тиждень"-зазначено у повідомленні.

Однак, як пояснюють у компанії, окремі користувачі намагаються наживитись за рахунок додатку, та перепродують квитки іншим українцям. Бувають випадки коли у застосунку купують блиько 500 квитків на тиждень.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

"Для уникнення спроб перепродажу квитків (а оголошення про таке можна знайти на різноманітних онлайн-платформах), "УЗ" змінює процеси, щоб спростити купівлю квитків добросовісним клієнтам та перешкодити діяльності “квиткових спекулянтів", – йдеться у повідомленні "УЗ".

Тепер спецалісти компанії будуть аналізувати аномальну активність окремих облікових записів і в разі, якщо вони використовуються не для бронювання індивідуальних поїздок, а для масового викупу квитків на різні прізвища – такі облікові записи будуть призупиняти.

Потяг, фото Укрзалізниця
Потяг, фото Укрзалізниця

Кого можуть заблокувати:

  • Тих, хто протягом тижня бронює щонайменше 10 квитків на інші імена;
  • Ті, хто повертає квиток, а потім слідом обирає це ж місце, але вже на інше ім'я.

Якщо випадково заблокували ваш акаунт – телефонуйте на "гарячу лінію" Укрзалізниці 0 800 503 111

Нагадаємо, немає дня без змін: "Укрзалізниця" запровадить нові правила для купівлі квитків

Як повідомляв "Знай.uа", пасажирку "Укрзалізниці" обікрали, але копи та провідники розводять руками: у злодія був навіть ключ від купе