При оформленні житлової субсидії в українців може виникати чимало труднощів та питань, особливо якщо за допомогою звертаються вперше. Так, Пенсійний фонд відповів на популярне запитання українців.

У ПФУ зазначили, що при зверненні за житловою субсидією до українців часто виникає питання, на яку дату визначається кількість членів домогосподарства при отриманні допомоги.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива")", - пояснили у фахівці.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Тобто, якщо житлову субсидію призначено, наприклад, із серпня 2023 року, то й кількість членів домогосподарства враховуватиметься станом на 1 число цього місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, ми писали, чи варто сподіватися на підвищення мінімальної пенсії до кінця року: експерт відповів на хвилююче питання.