Європейська авіакомпанія Ryanair раніше анонсувала повернення в Україну, проте це не всі добрі новини. Коли польоти відновляться, пасажирам запропонують 1 мільйон або 20% квитків дешевше за 20 євро.

Виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі обіцяє виконати відповідне прохання віце-прем'єра, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова. Вона полягає в тому, що Ryanair у перший рік надасть 1 з 5 мільйонів місць за ціною, меншою за 20 євро.

авіакомпанія Ryanair
авіакомпанія Ryanair

Завдання можна здійснити в тому випадку, якщо в аеропортах України буде встановлена недорога база та відповідні ставки зборів. Вони мають бути нижчими, ніж у Польщі. Майкл О'Лірі також зазначив, що більшість квитків продають пасажирам від 24 євро, але він бачить лише один спосіб для заповнення місць зараз – це запропонувати низькі ціни.

"Нам потрібно буде мати недорогу базу в аеропортах. Але це рішення — за міністерством. Міністр Кубраков запитував, чи будемо ми пропонувати низькі тарифи, й ми відповіли, що так. Близько 20% місць буде продано за тарифами 10 євро, 14 євро, 19 євро. Це мільйон пасажиромісць", - сказав він.

Аеропорт "Бориспіль". Фото: Youtube
Аеропорт "Бориспіль". Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Варто зазначити, Ryanair обіцяла відновити авіаперельоти та встановити низькі тарифи протягом 8 тижнів, як тільки Україна відкриє повітряний простір. Крім того, компанія хоче розмістити у Києві, Львові та Одесі до 30 нових Boeing 737 MAX вартістю понад $3 млрд, а також здійснювати до 600 рейсів на тиждень.

"Розглядаємо два плани: один, коли війна закінчиться і все відкриється в один або два дні. І другий, найімовірніший, за яким ми можемо запланувати невелику кількість рейсів вже наприкінці цього року", - заявив О'Лірі.

Нагадаємо, Rainair розповіли про відновлення польотів з України, керівництво лоукостера вже у Борисполі: "З'єднаємо з 20 столицями ЄС"