Україна має гармонізувати законодавство з нормами ЄС щодо вимог до соків.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Україна має "гармонізувати законодавство з нормами ЄС щодо вимог до соків". Це одна з вимог плану заходів з виконання Угоди про асоціацію.

У повідомленні йдеться, що слід затвердити вимоги щодо етикеток, термінології, якісних характеристик, маркування фруктових соків. Мета – споживач повинен отримувати повну інформацію про склад та якість продукту.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Крупи у супермаркеті, фото Знай.ua
Крупи у супермаркеті, фото Знай.ua

Щодо зменшення цукру в соках українського виробництва, то зміни необхідно вносити після прийняття директиви Єврокомісією.

У засіданні робочої групи взяли участь представники держсектору та бізнесу.

Не так давно у Верховній Раді проголосували за законопроєкт про вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки і розвитку тваринництва. Він приводить законодавство України у відповідність до європейського.

Нагадаємо, ми писали, що Держпродспоживслужба проводить перевірки: у Києві магазин покарали на 265 тисяч за завищення цін.

Як повідомляв "Знай.ua" як зберегти зелень та цибулю, щоб вона простояла в холодильнику до 2 тижнів: елементарний спосіб.

Також "Знай.ua" інформував, вперше за рік українські супермаркети знизили ціни на картоплю, капусту та моркву.