Нерідко продавці можуть хитрувати та обманювати покупців з метою якнайбільше заробити. Це стосується тих випадків, коли купуються продукти на вагу, зазвичай, на ринках. У Держспоживслужбі розповіли про схеми продавців і як зробити покупки максимально безпечними.

На ринках можна зустріти несумлінних продавців, які обважують покупців. Реалізувати в життя такий прийом продавці можуть за цілою низкою схем, наприклад, за допомогою неправильного розташування ваг. Якщо прилад поставити під кутом, можна легко маніпулювати з вагою товару.

Овочевий ринок. Фото: Youtube
Овочевий ринок. Фото: Youtube

Крім того, на терези можуть додаватися приховані предмети, щоб збільшити вагу товару. Або може використовуватися неправильна тара, що має вагу більше, ніж заявлено. Також продавець може встановити неправильну ціну на якийсь товар та віддати дешеву позицію за вищою ціною. Але використовують таку хитрість тільки якщо клієнт набуває відразу багато товарів.

Як зробити покупки безпечними

Уникнути обвішування на ринку можна і для цього потрібно не соромитися і уважно стежити за процесом зважування, перевіряти правильність налаштування ваги. Можна взяти із собою власні ваги та при підозрі перевірити вагу покупки.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Під час покупки слід звертати увагу на наявність маркувань та перевірочного тавра на терезах продавця. Придивлятися варто і щоб унеможливити наявність зовнішніх "доробок" або пошкоджень.

Раніше портал Знай повідомляв, у Держспоживслужбі розповіли, як правильно вибрати черешню на ринку чи в магазині: лише 4 простих правила.

Також наш портал інформував, українцям продають контрафактні суміші під виглядом натуральної кави: чим небезпечний такий "напій".

Крім того, ми писали хліб, молоко та основні овочі: у Держспоживслужбі заявили про подорожчання продуктів.