Якщо пенсіонер отримує гроші на картку, то зазвичай вони надходять на рахунок уже 21-22 числа.

У Пенсійному фонді зазначають, що згідно з українським законодавством, пенсії мають виплачуватись щомісяця, у строк не пізніше 25 числа того місяця, за який нараховано виплат.

Прикмети про гаманець, скріншот: YouTube
Прикмети про гаманець, скріншот: YouTube

Зазвичай, пенсіонери, які отримують виплати особисто вдома, можуть мати затримки у зв'язку з вихідними днями. Усі невиплачені кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду.

Якщо причин для затримки або невиплати пенсій немає, то зверніться на гарячу лінію уряду - 1545.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні й це механізм взаємодії з громадянами, який допомагає оперативно вирішити багато проблемних питань.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Зверніться на гарячу лінію Пенсійного фонду України – 0800 504 753

Громадські працівники рекомендують звертатися на гарячі лінії саме зі скаргою, а не за роз'ясненням ситуації, що сталася. Скаргу буде передано до відповідного органу для подальшого з'ясування обставин.

Зверніться до банку, в якому обслуговується ваша пенсійна картка

Якщо ви отримуєте пенсійні виплати на картку, варто звернутися на гарячу службу вашого банку.

Саме там вам можуть дати відповідь, чи немає проблем з верифікацією, чи самою картою. Якщо ж з карткою все гаразд, то відповідь варто шукати у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, ми писали, що на що не покладе "око" виконавча служба за законом: перелік речей, які не підлягають під арешт.

Як повідомляв "Знай.ua", забудьте про походи до супермаркету: "Сільпо" доставить вам продукти за 1 гривню.

Також "Знай.ua" інформував, немає зарплати - немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома і чекати грошей.