Є декілька продуктів, які купує кожен другий українець, один із них – вершкове масло. Експерти розповіли, що буде з цінами найближчим часом і чи є ризик дефіциту.

Так, на аналітичній платформі "Інфагро" стверджують, що значних змін у ціні на вершкове масло не буде. Також за прогнозом, можна не чекати активного експорту продукту до Європи в поточному році, а зовнішні продажі будуть досить скромними.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Якщо говорити про внутрішній ринок, то зростання цін сповільнилося завдяки тому, що ослаб попит з боку імпортерів.

"Найближчим часом кардинальних цінових змін на українському ринку масла, очевидно, не буде. Експорт вже не матиме суттєвого впливу на формування внутрішніх цін для більшості операторів", – розповіли українцям.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще
За прогнозом деяких операторів, наприкінці поточного року споживачі можуть зіткнутися з дефіцитом вершкового масла, через що імпорт значно зросте. Це станеться, якщо експорт буде активним.

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

У червні Україна в основному постачала масло до Казахстану та Молдови, іншими напрямками стали Азербайджан, Ізраїль та Польща. У той же час імпорт продукту залишається на низьких показниках, зокрема, у червні до нас надійшло масло з Німеччини – 54%, Польщі – 15%, Франції – 14% та Бельгії – 9%, а також Фінляндії – 6%.

Нагадаємо, в Україні виведуть із обігу важливі гроші: встигніть обміняти до 30 вересня.

Раніше ми писали про те, що гуманітарка для українців з усіх областей: як отримати продуктові набори і які є нюанси