Для всіх наших читачів, які планують у цей лихоліття взяти на себе фінансові зобов'язання, є дуже важливі новини. Справа в тому, що українські банки вперше за довгий час вирішили пом'якшити умови кредитування.

Йдеться про третій квартал поточного року, а як ті, хто отримає "м'які" умови, будуть: малі, середній бізнес, а також населення. Умови планують пом'якшити як іпотек, так споживчих кредитів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Національного банку України (НБУ).

НБУ, фото: bank.gov.ua
НБУ, фото: bank.gov.ua

"Кількість схвалених заявок на позики населенню продовжує зростати. Респонденти повідомили про зростання кредитного ризику і очікують на його підвищення в III кварталі", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як свідчать результати щоквартального опитування банків щодо умов кредитування, обсяг позик як бізнесу, так і населення у наступні чотири квартали продовжить зростати.

Попит на іпотеку зростає третій квартал поспіль, а на споживчі кредити – уперше з IV кварталу 2021 року. Насамперед попит домогосподарств на кредити стимулюють нижчі відсоткові ставки. У III кварталі банки й надалі очікують на зростання попиту населення на кредити.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

"Кредитні стандарти для бізнесу у II кварталі дещо підвищені. Найбільше - для довгострокових та валютних позик. У III кварталі, вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії, банки планують послабити корпоративні стандарти кредитування для МСП, короткострокових та гривневих кредитів. Натомість фінустанови очікують на подальше підвищення кредитних стандартів для довгострокових та валютних позик", - зазначили в Нацбанку.

Нагадаємо, відстрочити виплати або отримати найкращу відсоткову ставку: як рефінансувати свій кредит.

Раніше повідомлялося, тому ви сидите без грошей: звички кожного з нас, які "тягнуть" купюри за купюрою, прикмети.

Також, жодних блоків сигарет та сала: за які речі прикордонники не пропустять вас до Європи.