Нещодавно судом було визнано, що колишній голова Нафтогазу Андрій Коболєв неправомірно виписав собі позамежну премію, за його прикладом керівник Укрнафти вирішив повторити його схему, але із зарплатами.

Після інтерв'ю нового директора ПАТ "Укрнафта" Сергія Корецького про підсумки своїх перших 100 днів на посаді керівника державної ПАТ "Укрнафта" під час перевірки державної аудиторської служби виявилося, що директору Корецькому С. за його дорученням та вказівкою було зайве нараховано та виплачено заробітну плату за листопад 2022 – січень 2023 року. Про це повідомив експерт з ЖКГ Олег Попенко.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Переплата становить понад 700 тисяч гривень. У Міноборони довго і старанно не могли погодити умови контракту, але це не зупиняло нашого героя, і в листопаді-січні він платив собі гроші взагалі без контракту.

Попенко зазначає, що ПАТ "Укрнафта" сплатила Корецькому спочатку мінімальну заробітну плату, але вже у грудні провела перерахунок цієї суми та провела доплату за листопад, виходячи з розміру приблизно 1 560 000 гривень на місяць.

Укрнафта, фото zn.ua
Укрнафта, фото zn.ua

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Таким чином, є задокументований склад злочину – перевищення службових повноважень директором Корецьким, що призвело до завдання значної шкоди ПАТ "Укрнафта" - виплата собі завищеної заробітної плати без контракту протягом 3 місяців.

Керівник Укрнафти тепер самостійно коригувати вже виплачену собі заробітну плату "у зв'язку зі зміною відповідно до Контракту". Хоча особливих змін не помічено. Виходить, що Корецький справді заплатив собі гроші взагалі без контракту.

Корецький обіцяє повернути Укрнафті зайво сплачені собі самому кошти. Але поясніть, будь ласка, як називається ситуація, коли директор державної компанії сплачує себе надлишкові кошти? Що загалом відбувається? Якщо надмірно сплачено, то чому відразу не повертає, а робить розстрочку на 3-4 місяці? Самому собі розстрочку надає? А відсоток за кредитування має сплатити? - цікавиться Олег Попенко.

Нагадаємо, ми писали, що волонтерство чи афера? ЗМІ провели розслідування, звідки у Вікторії Шинкаренко кошти на нерухомість.

Як повідомляв "Знай.ua" бідний і нещасний: в Україні збирають на заставу для Коболєва, який "викачав" із "Нафтогазу" сотні мільйонів.

Також "Знай.ua" інформував. що майже на 10%: на українських АЗС знизилася вартість автогазу, де дешевше.