Для всіх наших шановних читачів, які під час походу на ринок чи магазин уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на популярні сезонні фрукти.

Йдеться про виноград, апельсини та лимони. Варто зазначити одразу той факт, що значно подорожчали лише апельсини, а от виноград тішить новими цінами.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

Вартість винограду

Згідно з відкритою інформацією, станом на 28 липня порівняно з минулим місяцем ціни на виноград знизилися з 193,20 грн/кг до 95,41 грн/кг. Цінник на нього стартує від 86,90 грн/кг (Ашан) та сягає 103,91 грн/кг (Метро).

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Ціни на виноград, скріншот: Minfin
Ціни на виноград, скріншот: Minfin

Вартість апельсинів

Тим часом апельсини подорожчали з 55,97 грн/кг до 70,90 грн/кг. Апельсини Єгипет додали в ціні кілька копійок до 47,90 грн/кг. А преміум із 64,54 грн/кг до 79,45 грн/кг.

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Вартість лимонів

Можна помітити той факт, що влітку в Україні лимони не користуються великою популярністю, проте на це реагують реалізатори та підвищують ціни. Лимони також подорожчали на кілька гривень із 73,68 грн/кг до 75,92 грн/кг. Їхня вартість коливається від 68,90 грн/кг (Ашан) до 89,90 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на лимони, скріншот: Minfin
Ціни на лимони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, дешевої прогулянки супермаркетом не буде: українці обомліли від нових цін на молочку.

Раніше повідомлялося, що нове подорожчання курятини: скільки українцям доведеться викласти за кіло м'яса.

Також, в Україні дорожчає молоко, сметана та сир: скільки потрібно заплатити покупцям за продукти.