В Україні оновили вартість продукту, який входить у кошик буквально кожного споживача – соняшникової олії. Стало відомо, скільки він коштуватиме в популярних супермаркетах.

За даними порталу Мінфін, українські супермаркети знизили ціни на олію. Так, продукт від торгової марки "Щедрий Дар рафінований" подешевшав більш ніж на 4 гривні порівняно з червневою вартістю. За пляшку об'ємом 850 мл у середньому просять 56,70 грн.

Ціни коливаються в залежності від вибору супермаркету. Наприклад, у Новусі продукт обійдеться 55,99 грн, в Ашані – 54,30 грн, у Метро – 63,90 грн. Найвигідніша пропозиція у Варусі – 52,60 грн.

Соняшникова олія, скріншот: YouTube
Соняшникова олія, скріншот: YouTube

Також ціни впали на товар торгової марки "Олейна". Рафінована олія коштує зараз майже на 1 гривню дешевше, ніж у червні – 57,03 грн проти 57,83 грн. Ціни у магазинах відрізняються. В Ашані за пляшку на 850 мл доведеться заплатити 60,40 грн, у Новусі – 46,99 грн, а у Метро – 63,70 грн.
Водночас, в Україні суттєво знижується виробництво соняшникової олії, розповіли в "АПК-Інформ". Заводи повідомляють про призупинення роботи через те, що на продукт просів попит серед населення. Експерти не виключають, що тенденція збережеться і в майбутньому, але виробники планують перейти на переробку насіння ріпаку.