У МВФ вважають, що таке впровадження не на часі.

Накопичувальна пенсія мала на меті, дати українцям можливість самостійно, протягом життя, робити внески та накопичувати кошти на власному пенсійному рахунку. Проте сама реформа може відтермінуватися надовго.

Звернення за пенсією. Фото: скрін youtube
Звернення за пенсією. Фото: скрін youtube

Проте Міжнародний валютний фонд, коштом якого, зокрема, вдається закривати потреби українців, зазначає, що наразі пенсійна реформа не на часі, і варто подбати про зміцнення діючої солідарної системи.

Наразі впровадження накопичувальної системи є передчасним, і Україна повинна спрямувати всі зусилля на підтримку та забезпечення збереження діючої пенсійної системи. — йдеться у пункті 33 Меморандуму

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

В МВФ таку позицію обґрунтовують ризиками, які пов'язані із впровадженням нової системи. Фахівці фонду вважають, що впровадження накопичувальної системи за наявних умов зумовить різке зменшення надходжень до солідарної системи.

Багато аналітиків не погоджуються з такою позицією МВФ. Експерти запевняють, що саме впровадження накопичувальної системи найближчим часом дасть змогу уникнути "пенсійного колапсу".

Левова частка видатків із держбюджету на пенсії обумовлена саме тіньовою зайнятістю населення. Проте навіть якщо викорінити таке явище, податків на забезпечення гідної пенсії не вистачатиме.

Нагадаємо, ми писали, що у ПФУ показали, як дізнатися розмір майбутньої пенсії.

Як повідомляв "Знай.ua", мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хто може отримати до 26 400 гривень.

Також "Знай.ua" інформував, сім місячних пенсій за монету: як виглядає копійка, яка може озолотити кожного.