Депутат міської ради Сумщини разом зі спільниками, створив злочинну схему, за якою прикриваючись назвою благодійного фонду, встигли собі привласнити майже 10 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

Злочинну схему збагачення очолив депутат міської ради на Сумщині.

Він створив два шахрайські кол-центри в Києві та Дніпрі, куди найняв співробітників – менеджерів і операторів.

Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція
Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Аферисти телефонували не простим українцям, а бізнесменам, які могли собі дозволити донатити "на армію" великі суми коштів.

Оператори так званих офісів просили підприємців допомогти фінансами для придбання всього необхідного для військових (бронежилетів, шоломів, приладів нічного бачення та іншої амуніції) і надавали реквізити підконтрольної благодійної організації.

Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція
Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція

"Фігуранти під прикриттям благодійного фонду збирали гроші для придбання Збройним силам України бронежилетів, шоломів, приладів нічного бачення та іншої амуніції… У такий спосіб шахраї зібрали понад 10 мільйонів гривень. Аби приховати свою злочинну діяльність, фігуранти пів відсотка від зібраної суми перераховували на ЗСУ, решту грошей - привласнили", - зазначається у повідомленні.

Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція
Шахраї вкрали у ЗСУ 10 млн. Фото Нацполіція

Організатору та сімом його спільникам оголосили про підозру. Злочинцям загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Раніше ми писали про те, що стопами Тищенка: "Слугу народу", який відповідає за нацбезпеку, помітили на Мальдівах

Як повідомляв Знай.ua, машини за 7 млн ​​виявилося замало? Скандальний Торохтій наважився попросити у Кличка 8 квартир у Києві для "помічників"

Також портал Знай.ua писав, що НАБУ проводить обшуки у нардепки Людмили Марченко: допомагала тим, хто ухиляється бігти через "Шлях"