Горіх пекан, що росте в південно-східній частині США, може запобігти ожирінню, діабету та жирової хвороби печінки.

Людям потрібно їсти 22-38 плодів на день. Таких висновків дійшли техаські вчені в ході експериментів над мишами. Декілька груп гризунів на три місяці посадили на різні дієти.

Надлишкова вага. Фото: Facebook
Надлишкова вага. Фото: Facebook

Виявилося, пекан допомагає витрачати більше енергії, контролює метаболізм у печінці, знижує запалення та дисбактеріоз. Це означає, що горіх сприяє підтримці нормальної ваги, навіть якщо людина їсть багато жирів. Але при цьому важливо зважати на загальну калорійність їжі.

Плоди пекана нагадують волоські горіхи, але відрізняються більш солодким смаком, прямий структурою і тонкою шкаралупою. Пекан багатий вітамінами А, В, С, Е, а також містить мікроелементи: залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Горіх пекан. Фото: Youtube
Горіх пекан. Фото: Youtube

Пекан містить саме той різновид вітаміну Е, на основі якого створили препарат, стримуючий зростання ракових клітин. Регулярне вживання пекана може знизити ризик онкологічних захворювань.

Пекан також містить величезну кількість поліненасичених жирних кислот (омега-3 і омега-6). Завдяки їм, а також харчовим волокнам, горіх почуття ситості на тривалий проміжок часу. Проте ціна на цей дивовижний продукт - понад 1000 гривень за 1 кілограм, що немало, враховуючи, що для результату горіхи пекан потрібно їсти кожного дня.

Горіх пекан. Фото: Youtube
Горіх пекан. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що дівчина погладшала майже до 300 кг і не могла навіть помитися, але зуміла взяти себе в руки.

Як повідомляв "Знай.ua" куряче м'ясо без антибіотиків та гормонів: 3 поради, які збережуть вам здоров'я.

Також "Знай.ua" інформував, ви знаєте, чому потрібно їсти диню все літо? 6 властивостей "суперниці" кавуна, які збережуть вам здоров'я.