Виявляється, що на даний момент відносини Варшави та Києва "не найкращі", оскільки в України "з'явилися якісь емоції". Легка політична напруга з'явилася першого дня останнього літнього місяця 2023 року. Дипломати почали активно перекидатись заявами.

Про це голова зовнішньополітичного відомства Польщі Павло Яблонський в ефірі радіо RMF FM.

Павло Яблонський, фото: Facebook / Paweł Jabłoński
Павло Яблонський, фото: Facebook / Paweł Jabłoński

Польський міністр заявив, що розмова з послом України, якого МЗС Польщі запросило до себе, "буде дуже відвертою" і "дуже конкретною".

Польська сторона передасть свою оцінку стану відносин між державами, "який, на жаль, через останні заяви деяких представників української влади не найкращі".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"У мене таке враження, що це пов'язано з тим, що там, на жаль, з'явилися якісь емоції. Тут ми трохи розуміємо - тому що, звичайно, держава зазнає нападу, - але вона також не повинна атакувати своїх союзників", - сказав Яблонський.

Заступник глави МЗС Польщі додав, що, "безумовно", є багато питань, з яких Польща та Україна "не дійшли згоди".

"Ми керуємося політикою польських національних інтересів. Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це відповідає польським інтересам. Так було завжди і так буде", - резюмував він.

Нагадаємо, що 1 серпня українське МЗС запросило посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання міністра канцелярії президента Польщі Марцина Пшидача. Той говорив, що Україні "слід би почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років".

МЗС України наголосило, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі "не відповідають дійсності та неприйнятні".

У відповідь МЗС Польщі запросило до себе посла України через "заяви представників української влади".

На фоні цього президент України Володимир Зеленський написав: "Ми не дамо жодним політичним миттям зіпсувати стосунки між українським та польським народами, а емоціям точно слід охолонути".

Володимир Зеленський, фото Знай.ua
Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Він додав, що Україна вдячна кожному народу, який допомагає, і "надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі, яка разом з нами стала справжнім щитом Європи".

Нагадаємо, українці обрали для себе улюбленого іноземного лідера з усього світу: антирейтинг нікого не здивував .

Раніше повідомлялося, що Анджей Дуда порівняв Маріуполь з Варшавою під час Другої світової війни: російські окупанти нічим не відрізняються від німецьких нацистів .

Також поляки побили росіян у турецькому готелі, лобизувачів путіна забрали в поліцію: "Відбивна свинина по-польськи" .