В Україні змінили період виплати допомоги на проживання для ВПО. Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Внутрішньо переміщені українці одержують грошову державну допомогу на проживання. Її розмір становить 2000 гривень, а для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень. Кошти виплачуються щомісяця.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Так, починаючи з серпня та в наступні місяці буде два виплатні періоди допомоги для внутрішніх переселенців - до 15 та 28 числа. Ці зміни набули чинності згідно з Постановою КМУ від 11 липня 2023 р. № 709, яку розробило Міністерство соціальної політики.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Якщо маєте питання щодо таких виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39", - зазначили у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти харчування, гігієнічні засоби, одяг та постільна білизна: українцям нададуть безкоштовну допомогу.

Також наш портал інформував, що в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку 450 гривень, а взимку – цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.